donderdag 23 oktober 2008

yanti gaat langzaam voorruit

.
3. Erg ingrijpende ziekte........
.1 oktober 2008.... nu wordt zijn hele hoofd ook kaal, overal liggen plukken haar. Hij groeit ook niet meer, valt me heel erg op. Oogt niet erg ziek meer want pakt zijn broertjes flink aan. Zijn snuit je wordt nu ook donkerder.Ik zie ook dat Yanti niet echt meer groeit, dat komt door de prednison....... Heb vanmorgen gebroken met mijn dierenarts, we zitten niet op een lijn, geeft mij een schuldgevoel bij alles wat ik doe en vraag!!!!!!! Dat kan ik niet meer aan in deze zeer moeilijke periode.....

2 oktober 2008… zie in de nek nog een aankomend blaartje in de nek weer!
.

Vandaag wel een wormenkuurtje gegeven. Weet me geen raad!

.
3 oktober 2008… er knapt `s morgens nog een groot abces in zijn rechternek je. Deze morgen bel ik Dr. B.Blom in Enschede die ik al kende via de mail. Vertel haar mijn verhaal en vraag haar of ik naar haar toe mag komen met Yanti. Zij belt nog dezelfde middag naar Ut recht , naar de faculteit diergeneeskunde en komt in contact met een dermatoloog en internist en overlegt wat we moeten doen. Gelijk stoppen met de antibiotica en zondag morgen een afspraak bij haar in Enschede om 10.00 We gaan als er een abces zit wat pus weghalen en zij stuurt dat dan op naar Ut recht en dat wordt dan op kweek gezet. Dan kan er een gericht antibioticum gegeven worden. Afwachten dus..... Links `s avonds nog een heel klein blaartje rechts in zijn nek je. Ook zie ik bestaande korstjes gaan lekken en er komt wondvocht uit. Ik week de korstjes los met groene zeep en doe er jodiumtinctuur op.
.
 4 oktober 2008.... de wondjes zien er rustig uit die ik heb afgeweekt en er zijn geen nieuwe bijgekomen.
.
5 oktober 2008… naar Dr. B. blom in Enschede, alles ziet er rustig aan vandaag. Ze kan geen pus meer vinden. Ze onderzoekt Yanti en vindt het er goed uit zien. Ze is zeer begaand met mij en met yanti, dat doet me goed, heb veel vertrouwen in zo`n fijne dierenarts. Ze heeft ook veel over deze ziekte gelezen en opgezocht speciaal voor Yanti. Ook heeft ze vaker deze ziekte in haar praktijk gehad en dat geeft meer vertrouwen dat ze weet wat ze doet en adviseert. Advies van haar: eventjes aanzien deze week, gedroogde bacteriën (Professional -Protexin) meegekregen voor de darmflora, andere antibiotica (amoxoral 50 mg) voor over 1 week,(het lichaam moet eerst eventjes herstellen) olie besteld (megaderm) voor de vacht en huid. Want die heeft een beste klap gehad….Wel moet Yanti minder voedsel, want hij is te dik, 40 gram vlees per dag minder. 8 oktober 2008.... het blijft rustig bij Yanti, er komt niets meer bij. Zijn gezichtje om het snuit je en oogjes worden steeds zwarter. Daar zullen zo de 1 ste haartjes verschijnen. Vandaag begonnen met de megaderm. Nog 2 dikke korsten afgeweekt, die lekken nog een beetje wondvocht.

12 oktober 2008.... het gaat prima met Yanti, wel zijn de poten nu ook helemaal kaal, Yanti is nu helemaal qua gedrag erg actief en rent flink buiten. Meerdere malen per dag gaan we een wandelingetje doen. 2 Wondjes lekken nog een klein beetje.
.
13 0ktober 2008…. om 14.00 zijn we voor een afspraak bij Dr. B.Blom in Enschede. Ze is erg tevreden. Ziet er goed uit, we gaan de prednison weer halveren. Nu iedere dag ¼. Even kijken hoe dit gaat. De haartjes bij de ogen verschijnen. De korstjes zien er nu rustig uit allemaal. De droge huid smeren we meerdere malen per dag met v.s.m Calendulan emulsie en het snuitje met crème. Krijgen ook een tube oogzalf : ophtosan (want die zitten ` s morgens vastgekleefd) mee voor Yanti. Zijn mondje vertoont nog wat korstjes, die moeten we goed in cremen….Zijn gewicht is nu prima, qua verhouding! Ze is super trots op Yanti dat hij de AF oefening al doet, er mankeert hem niets aan zijn hersens zegt ze nog!
. 16 oktober 2008…. de achterpootjes zijn inmiddels ook helemaal kaal nu. De laatste haartjes zijn eraf nu. Zijn staart is aan de onderkant ook erg droog, daar doen we ook de crème op nu. Zijn oortjes masseren we iedere avond met de emulsie, daar zitten aan de randjes nog veel korstjes en die moeten allemaal nog weg. Ook maken we de oortjes af en toe schoon met een watje met lauw water.
.
.
19 oktober 2008.... het gaat echt super met Yanti, de korstjes zijn bijna allemaal er afgevallen.
Zijn gezichtje wordt weer zwarter. zijn haartjes om de oogjes zie je nu heel goed. Alleen nog lastiger korstjes om zijn snuit je, die smeren we goed in met de crème. Vanaf maandag de prednison om de dag, we gaan de goede kant op............
.
.21 oktober 2008.... Yanti ziet er goed uit, hij begint ook zeer actief te worden, je merkt niet meer dat hij zo ziek is geweest, het gaat de goede kant op. ..
.
.
23 oktober 2008.... ja, het is echt super nu, we doen doen nog wel iedere avond dit ritueel: snuit je crème erop, voetjes de emulsie, staart de crème en de oortjes masseren we de emulsie op. En dat heeft weer wonderen verricht, want sinds gisteren gaan beide oortjes weer hangen.Er zijn geen korstjes meer zichtbaar en sommige littekens worden al zwart erom heen.
We zijn deze week begonnen met trainen van bepaalde oefeningen en dat gaat super, dus verder mankeert hem echt niets meer..... .

Hier zie je duidelijk dat z`n koppie zwart verkleurd, het duurt nu niet lang meer en de haartjes verschijnen daar ook...........
Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: