donderdag 23 oktober 2008

yanti is erg ziek

.
2. Yanti heeft Head Gland disease.........
.
(ook wel Puppy Strangles of Juvenille Cellulites genoemd)
.
18 september 2008… heb contact gehad met de da, moet om 14.35 langskomen deze dag. Yanti in de kattenbench en deken erover en naar de da. Die heeft er helemaal geen schik mee. Korrels voor het poepen: Isogel (ispaghula) De oren en oogjes zijn flink ontstoken.Voor de oogjes krijg ik cavasan zalf voor. Voor de oortjes aurizon zalf. We gaan aan de slag.....Yanti is ziek en het speelhuisje wordt nu een ziekenhuisje, er ligt een warmtedekentje in wat Yanti duidelijk heerlijk vindt. Zijn broertjes laten hem gelukkig met rust. Als hij slaapt doe in de werpkist dicht, want hier staat het huisje namelijk in.
.

19 september 2008… Hij poept vandaag wel 6 keer, zit helemaal vol blijkt. Goed te pas. Lijkt niet ziek meer. Zijn oogjes zitten gelukkig `s morgens niet meer dichtgeplakt door de etter, dus dat is beter nu. Eventjes naar buiten vandaag.

20 september2008… Zijn oogjes zien er rustig uit gelukkig. De oren zitten nog steeds vol etter. Wel iets beter. Zijn snuitje vertoont korstjes, die smeer ik regelmatig met Calendulan crème.


21 september2008… Het gaat stukken beter met Yanti, hij speelt weer, stoeit, snauwt flink van zich af, we gaan de goede kant op. Yanti weer eventjes naar buiten en dat lijkt hem goed te doen, hij speelt leuk met zijn broertjes op het grasveldje.


22 september 2008… Vanmorgen erg geschrokken, plukjes haar liggen overal. In de bench, in de hals heeft Yanti gekrabd, 2 kale plekjes, kleine wondjes ook in de nek, openingen waar vocht uitkomt! Doe er jodiumtinctuur op. Mieke adviseert Calendulan crème voor de jeuk. Blijken toch kleine ontstekingen te zijn later. Yanti oogt zielig en wordt kaal om z`n snuitje en oogjes. Maar hij heeft wel mooie twinkeloogjes weer.

23 september 2008…Yanti wordt niet gechipt vandaag, onverantwoord zegt de chipper. Gebeurt pas als Yanti gezond wordt verklaard door de da. Zijn gezichtje wordt steeds kaler en in zijn nek verschijnen erge verdikkingen! Dit zijn de lympheklieren en de lympheklierknopen die daar samenkomen. Die worden dikker, zijn erg sterk opgezet, doet erg veel pijn. Yanti kan niet normaal eten, zijn voer moet op mondhoogte gegeven worden.

24 september 2008....Vele gebarsten openingen in z`n nekje waar blank vocht uitkomt vanmorgen. Stip het aan met jodiumtinctuur, het lucht wel op Yanti eet weer zelf . De spanning in de nek is nu minder. Veerle en z`n broertjes likken het schoon. Yanti oogt vandaag niet zo ziek.

Lympheklieren in zijn nekje barsten zijn hier op veel plaatsen opengebarsten.......

7 september 2008…Yanti krijgt heel veel wondjes vandaag, lijken ook op kleine abcesjes in zijn nekje. Bellen de da en starten vandaag toch met de prednoral, 1 keer daags 1/2 tablet(is prednison) Krijg Hydrocortiderm crème mee voor de gebarsten abcesjes.`s Avonds barsten er vele los (er komt nu pus uit) ook op z`n rug zie ik velen. Ook zit er een grote blaas onder zijn rechter kin die is zo groot als een knikker en oogt paars. In zijn linker knie is ook een abces gebarsten en is een groot gapend gat. Zijn lympheklieren bij zijn achterpoten zijn ook sterk gezwollen....

28 september 2008…`s morgens is de blaas in zijn nekje gesprongen, gelukkig is nu de pijn stukken minder. Vele wondjes die ik behandel met de zalf. Yanti zijn gezicht is nu helemaal kaal. Zijn voetzooltjes baad ik in de groene zeep want die zitten vol met korstjes en dat doet hem zeer. Ze laten mooi los en ik doe er Calendulan crème op. Yanti heeft geen trek en komt ook niet veel meer bij ons. Het proces gaat door! De lympheklieren in zijn nek zijn ontzettend dik. De ogen en oortjes zien er goed uit.

Een kauwbotje dat smaakt hem `s avonds goed..................

29 september 2008… Nog een klein bult je op zijn rug barst open. Yanti eet weer goed en speelt ook weer leuk met zijn broertjes. Zijn gezichtje is nu helemaal kaal. Ook zijn pootjes verliezen veel haar nu. Zijn oograndjes vertonen zwarte lijntjes! Ook zijn nek wordt overal kaler.


30 september 2008… Geen bultjes erbij. Zijn voetje en beentjes en hoofdje steeds kaler.

De oograndjes van Yanti ogen en zijn snuitje kleuren vandaag weer iets zwarter...................

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: